top of page
3A6FD665-CBD3-4A87-B7E8-074E9971C1DA.jpe

Workshops 

Het is fantastisch om deelnemers te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Iedereen luistert aandachtig naar elkaar en probeert zo goed mogelijk zijn ritme aan te houden. Drummen gaat over communicatie, improviseren, initiatief tonen en groepsdynamiek. Genieten van het spelen. Daarnaast is er ook het culturele besef: waar komt drummen vandaan en waar wordt het gebruikt, vroeger en nu.  

 

Vanaf 1993 verzorg ik workshops in het basisonderwijs, bedrijfsleven en op muziekscholen. Workshops zijn maatwerk, neem daarom gerust contact op voor informatie.

Busscher.jpeg

Globaal bied ik drie opties aan het basisonderwijs. Workshops zijn maatwerk, in overleg kunnen we op uw wensen ingaan.

1. Trommelen in de klas.

Een muzikale reis door de tijd en landen. Waar komt trommelen vandaan en wat kun je ermee? Aan de hand van leuke oefeningen leren kinderen spelenderwijs alles over ritme. We maken ritmes op tafel, ons lichaam en met bekers.

2. Drummen in de gymzaal.

Leerlingen leren op een speelse wijze om samen te drummen met stokken op echte trommels. Naar elkaar luisteren is erg belangrijk. Ze leren zacht en hard te drummen. Ze drummen aan de hand van visuele aanwijzingen en ze leren hoe ritmes opgebouwd zijn. Ook wordt er verteld uit welk land het ritme komt en wat belangrijk is om erover te weten.

3. Uitvoering op maat.

Een uitvoering als doel werkt vaak positief voor kinderen.

In overleg gaan we kijken wat de mogelijkheden voor uw school zijn.

Voor vragen en informatie neem gerust contact  met mij op.

Basisschool Workshops

Compilatie uitvoering

Compilatie uitvoering

Play Video
bottom of page